Art Projects from 2010 till 2021

Stedelijk museum on tour

Deze foto’s zijn gemaakt tijdens de workshop ‘Digitale kunst: Copy & Paste? in de bouwkeet on tour in Slotervaart. Deelnemers konden in 2 uur tijd een Andy Warhol portret van zichzelf maken. Voor dit workshopgedeelte gaf ik een korte presentatie waarin ik liet zien hoe beelden hergebruikt worden en er verrassend veel uit het verleden wordt gecopy & paste.

Nieuwe media en het sneller herkennen van universele symbolen en wereldwijd bekende logo’s maken de beelden soms tot zoekplaatjes aan subtiele verwijzingen.

Wij hebben in dit korte tijdsbestek vooral gebruik gemaakt van Photoshop waarin de deelnemers het eerder gemaakte portret vrijstaand hebben gemaakt en diverse delen ingekleurd. Een tamelijk verbluffend resultaat in korte tijd was het gevolg. Mediawijsheid en computerwijsheid op dit moment in deze tijd.

Project-Rosner-Stedelijk-museum

Video nr. 002

This work has been awarded by Small Pleasures Project in the UK.

 

Artproject Inside Out

Inside Out

Projectleider van het Project ‘Inside Out’ was Aimée Hoen. Aimée heeft een achtergrond in de beeldende kunst en grafisch ontwerp. Bio’s en voorbeelden van werk volgen binnenkort.

Projectleider van het Project ‘Het digitale Bos’ was Arlette Koolen. Arlette volgt op dit moment een vooropleiding van de Rietveld academie.

Afgelopen zomer liep Sarah Spaans stage. Zij studeerde Kunstgeschiedenis alsmede Italiaans aan de Universiteit van Amsterdam en Florence en werkt momenteel als freelance vertaalster. Doel van de stage bij Francisca Rosner is het opdoen van meer praktijkervaring, het verkrijgen van inzicht in wat het kunstenaarschap precies behelst en het verbeteren van computervaardigheden: ze werkt onder andere aan de websites en stelt een catalogus en portfolio samen met behulp van Adobe Photoshop, InDesign en Dreamweaver.

Social Media

Address

  • HW10
  • Hendrik van Wijnstraat 10 V19
  • 1065 AS Amsterdam

Privacyverklaring

Copyright © 2021 Art by Rosner